Najam kampera odlična je ideja za vaš idući odmor

Najam kampera vrste Campervans, Motorhomes ili RV

Planirate li za sebe ovo ljeto novu avanturu, kamperi su odlična ideja za to. Nema ništa bolje od otkrivanja novih mjesta i kampiranja u prirodi uz mogućnost svih malih luksuza svakodnevnog života poput kreveta, kuhinje, struje i sličnih dodataka na koje smo navikli. 

Uz najam kampera ovaj godišnji odmor lako možete pretvoriti u jedinstvenu avanturu koju ćete zasigurno dugo pamtiti i s veseljem prepričavati drugima.

Razmislite o veličini kampera

Prije no što se bacite u potragu za savršenim kamperom za sebe, razmislite o tome što od njega tražite. Kada ste se odlučili za najam kampera, veoma je važno da imate dovoljno prostora za sve koji se s vama planiraju zaputiti u nove pustolovine. 

Najam kampera za ljetni odmor
Razmislite o najam kampera i provedite nezaboravan odmor na najljepšim mjestima na svijetu

Na izbor se često nude tri vrste kampera: 

  • Campervans
  • Motorhomes
  • RV

Campervans su manji kamperi koji su dovoljni za dvoje ili troje ljudi, a često nude samo osnovne sadržaje. Motorhomes su veliki kamperi u kojima može prenoćiti i do 8 osoba, a često imaju i kuhinju te kupaonicu. RV je pak spoj kampera i kamp kućice.

Provjerite pravila najma kampera

Osim što prije najma kampera morate znati koliko on treba biti velik, provjerite i gdje se s njime smijete kretati. Kako je kupnja kampera još uvijek relativno veliko ulaganje, većina turista se odlučuje za najam kampera kao drugu najbolju opciju.

Najam kampera vrijednog 500 000 Kuna? Zašto ne.

Ipak, na umu treba imati kako najam kampera znači da podliježete i nekim pravilima tvrtke koja iznajmljuje kamper. Planirate li kamperom posjetiti strane zemlje, prije najma kampera svakako provjerite možete li se s njime zaputiti izvan zemlje te postoje li neki dodatni izdatci u slučaju putovanja u strane zemlje.

Čitajte i sljedeći članak: Vožnja prema koordinatama uz cestovne navigacije

Dok smo u prošlosti umjesto klasične cestovne navigacije koristili razne papirnate mape cestovnih pravaca, u novije vrijeme sve više je zaživjela digitalna cestovna navigacija za auto.

Pazite na gorivo

Većina ljudi kod najma kampera veću važnost pridaje veličini prostora, dok se manje okreće njegovoj potrošnji. Ipak, želite li da vaše kampiranje i put prođe što bezbolnije, imajte na umu kako su kamperi veći od automobila, pa samim time i troše više. Kod najma kampera provjerite i njegovu potrošnju, pogotovo ako se njime planirate otisnuti na duže putovanje. 

Imate li tu opciju, radije se odlučite za manji, štedljiviji model. Iako će biti manje prostora unutra, idete li na kampiranje, većinu vremena ćete i tako provoditi vani. Zato je zapravo najvažnije da postoji dovoljno prostora za spavanje u kamperu koji ste odabrali.

Članci u istoj kategoriji: