Otkrijte skrivene dragulje Tokija

Shibuya, Tokyo, Japan

Grad Tokio ima toliko toga za ponuditi svakome, a neke od popularnih atrakcija uvijek privlače velike skupine turista. No, osim ovih poznatih odredišta u gradu, zapravo postoji puno manje poznatih mjesta koja također zaslužuju vaše vrijeme i pažnju. Ove skrivene dragulje svakako vrijedi istražiti, pa prođite kroz ovaj kratki popis najbolje čuvanih tajni u Tokiju koje možda uskoro više neće biti tajne.

Shibuya, Tokyo, Japan
Shibuya, Tokyo, Japan

Drugi Hachiko kip

Kip najpopularnijeg psa u Tokiju, Japan, oduvijek je bio idealno mjesto okupljanja u Shibuyi. Ali, zbog ekstremne ljubavi grada prema Hachiku, imati jedan kip nije bilo dovoljno. Kao način obilježavanja njegove 80. godišnjice smrti, još jedan kip financiran donacijama izgrađen je u kampusu Sveučilišta u Tokiju, tik uz park Ueno.

Hidesaburo Ueno, vlasnik Hachika, nekoć je bio profesor na sveučilištu, svakodnevno putujući kući do stanice Shibuya gdje bi ga svake večeri čekao njegov voljeni krzneni prijatelj. Kad je Ueno umro 1925. godine, legenda kaže da ga je odani pas nastavio čekati sljedećih 10 godina do njegovih posljednjih dana 1935. godina. Dobro je što je priča ipak imala sretan kraj jer novi kip odražava ponovni susret gospodara i njegovog vjernog psa. Ima li išta slađe od toga?

Kaneiji hram u Ueno Daibutsuu

Kaneiji hram koji se nalazi unutar parka Ueno nalazi se na brdu Veliki Buddha ili Daibutsu. Kip Ueno Daibatsua datira još iz 1631. godine, a ogromno Budino lice mirno stoji u parku. Glava originalnog kipa prevrnula se 1923. godine za vrijeme velikog Kanto potresa, dok je njegovo tijelo otopljeno za metal tijekom Drugog svjetskog rata, pa je ostalo samo lice. Iskoristite ovu priliku da mu budete što bliže dok istražujete zaobljene detalje i crte njegovih brkova.

Reversible Destiny Lofts Mitaka

Stambena zgrada koju su 2005. dizajnirali umjetnici i arhitekti Madeline Gins i Shusaku Arakawa napravljena je s ciljem da pomogne ljudima u postizanju dugovječnosti. Setouchi Jakuchou, romanopisac, nazivao ju je ultimativnom kućom koja ne umire.

Video: Reversible Destiny Lofts Mitaka uspomen Helen Keller

U zgradi se nalazi 9 jedinica i 14 različitih boja. Uz Helen Keller kao inspiraciju, uključuje značajke stvorene za ljude s fizičkim sposobnostima. Primjerice, postoje prostori koji su prikladniji za djecu nego za odrasle. Postoje ture i jedinice koje su na raspolaganju za dugoročni i kratkoročni boravak.

Gotokuji

Vjeruje se da je mačji hram podrijetlo maneki neko, popularne japanske mačke koja predstavlja simbol sreće. Na prvi pogled možda nećete vidjeti ništa izvanredno u Gotokujiju dok ne vidite veliku vojsku mačjih figurica koje sjede u kutu tik uz hram.

Ove se figurice prodaju u upravnoj zgradi i tradicionalno se vraćaju na policu kada se želje ostvare. Pripazite na ostale skrivene mačje motive razbacane po lokaciji.

Stanica Hamamatsucho

Ne trebate putovati daleko do Bruxellesa samo da biste mogli vidjeti brončani kip malog dječaka koji piški, Manneken Pis, jer ga jednostavno možete vidjeti na stanici Hamamatsucho.

Video: Stanica Hamamatsucho, Tokyo

Smješten na 3. i 4. platformi, kip je oblik zabave za putnike zbog njegovih stalnih promjena odjeće tijekom gotovo 3 desetljeća. Dizajnirana od strane lokalne volonterske skupine Ajisai, odjeću su nadahnula različita godišnja doba i tematski događaji.

Tokiyo Camil i Turski kulturni centar

Podignut na Inokashira-dori u svom egzotičnom sjaju, Tokyo Camil je najveća japanska džamija. Turski imigranti iz Rusije izgradili su je 1938. godine. Oko 1.200 ljudi može stati u Molitvenu dvoranu i svi koji žele biti očarani prekrasnom arhitekturom, kupole s njenim izvrsnim uzorkom i islamsko obojeni stakleni prozori tome itekako doprinose. Ako želite, možete sudjelovati i u dnevnim molitvama koje se održavaju 5 puta dnevno. Svakako posjetite njihovu web-stranicu kako biste se upoznali s odgovarajućim pravilima odijevanja na lokaciji.

Toranj Nakagin Capsule

Toranj Nakagin Capsule rijetki je ostatak metabolizma, poslijeratnog arhitektonskog pokreta u Japanu koji je sanjao o gradovima sa strukturama koje nastavljaju rasti i razvijati se poput živih organizama. Završen 1972. godine, ovaj toranj u Ginzi sadrži 140 stanova od po 10 četvornih metara, iako je samo polovica od njih i danas u upotrebi, uglavnom kao skladišni ili uredski prostor. Ako želite pogledati iznutra, ne brinite jer jednu kapsulu možete unajmiti na Airbnb-u za samo 9.000 ¥ po noćenju. Nemojte gubiti vrijeme jer postoje planovi za rušenje zgrade.

Izu Oshima

Jeste li znatiželjni vidjeti zatvor Godzille tijekom 80-ih? S velikim otokom kao doslovnim prijevodom, Izu Oshima čini jedan dio skupine vulkanskih otoka koji se zajednički nazivaju Izu otoci, i tehnički, on je dio grada Tokija. Ovo je izvrsno mjesto za vikend putovanje tijekom toplog proljeća kao i za egzotično planinarenje, jer do njega možete doći brzim mlaznim trajektom za 2 sata ili noćnim trajektom za 8 sati. Iskoristite ovu priliku da odete do uspavanog vulkana Mt. MIhara i uživate u slikovitom pogledu na more.

Park Daiba

Odaiba, umjetni otok, danas je poznato mjesto među turistima, ali možda ne znate da se ime Daiba, jedan od okruga na otoku, odnosi na 6 topovskih baterija smještenih na otok tijekom njegove izgradnje u 50-im godinama 20. stoljeća u obrambene svrhe . Samo su dvije sačuvane, baterija br. 3 i baterija br. 6, a prva je otvorena za javnost 1928. godine kao park Daiba. Što kažete na odlazak na piknik unutar stare tvrđave?

Izbjegavajte područja s velikom gužvom i umjesto toga provjerite ove skrivene dragulje Tokija.

Članci u istoj kategoriji: