Uživajte u vikend odmoru za dvoje

vikend odmor za dva

Ako primjećujete da ste u posljednje vrijeme vi i vaš partner iznimno umorni jer vodite brz, dinamičan i stresan način života, razmislite o tome da odete na vikend odmor za dvoje. Omogućit će vam opuštanje tijela i uma, približit će vas jedno drugome te će učiniti da budete puni energije i nastavite svoje radne obveze. 

U posljednjih nekoliko godina ovakva vrsta usluga vrlo je popularna u brojnim kompleksima, hotelima, wellness centrima i termama koji vrlo često nude akcijske cijene pa u tom smislu možete i dodatno uštedjeti.

Kamo ići na odmor

Ovisno o tome jeste li avanturistički tip ili više volite pasivan odmor, odabrat ćete vikend odmor za dvoje prema tim kriterijima. Jedan od najpopularnijih izbora velikog broja parova svakako je odlazak u terme i uživanje u termalnoj vodi. Osim odlaska u terme u kontinentalnim predjelima, vrlo popularni su i vikend odmori za dvoje na Mediteranu, odnosno uz obalu gdje se osim u bazenima može u ljetnim mjesecima uživati u kupanju u moru. 

ponude vikend odmora za dvoje
Vrlo popularni su vikend odmori za dvoje na Mediteranu.

Svaka od tih lokacija svojim korisnicima i posjetiteljima nudi svoje specifičnosti, pa nije loše isprobati i jednu i drugu opciju, sigurni smo da ćete uživati.

Šarolika ponuda vikend odmora za dvoje

Sve većom popularizacijom vikend odmora za dvoje pružatelji usluga promijenili su svoju ponudu, odnosno upotpunili su je različitim uslugama i atrakcijama te aktivnostima kojima se parovi mogu baviti. Klasika u ponudi ovakvih aranžmana svakako su:

  • Bazeni i jacuzzi
  • Slane sobe
  • Tople kupelji
  • Saune
  • Masaže
  • Relax programi
  • Detox programi
  • Tretmani za lice i tijelo
  • Aromaterapija

U paketima se najčešće nalaze upravo bazeni i masaže, dok je ostale usluge moguće koristiti uz nadoplatu. U prigodno vrijeme Valentinova i Dana žena, pružatelji usluga kao dio vikend odmora za dvoje vrlo često ubace i neku od drugih navedenih usluga koje njihovi korisnici vrlo rado koriste.

Masaže su nezaboravno iskustvo za dvoje

Svatko tko je barem jednom otišao na vikend odmor za dvoje, složit će se kako su masaže za parove jedno od najboljih iskustava koje možete isprobati. Tijekom masaže u paru partneri uživaju tako u opuštanju tijela, u zbližavanju, ali opuštanju uma s obzirom na to da je atmosfera u kojoj se izvodi masaža u paru vrlo mirna, tiha i opuštajuća. 

Thermana Laško Wellness and Spa Center

Upravo zbog toga, masaže su vrlo često dio stalne ponude vikend odmora za dvoje pa nije ni čudno da je toliki broj ljudi isprobao ovu uslugu i da je vrlo zadovoljan istom. Kada je riječ o masaži za dvoje, tada najčešće govorimo o relax masaži, odnosno masaži za relaksaciju cijelog tijela, a prema vašim željama i potrebama može se raditi i neka druga vrsta, kao što je sportska masaža, masaža vrućim kamenjem i slično.

Uživanje za avanturiste

Osim blagodati koju nude spa i wellness centri te terme, vrlo često vikend odmor za dvoje u posljednje vrijeme možete organizirati na drugačiji način. Naime, vrlo popularno u posljednje vrijeme je takozvani glamping. Glamping je zapravo složenica koja se sastoji od kampinga, odnosno kampiranja i riječi „gledam“ što znači glamurozan. 

Ako se odlučite za glamping, tada ćete moći uživati u prirodi. Dakle, bit ćete smješteni u smještaj koji je nalik šatoru, ali zapravo je trajna nastamba vrlo sigurna i vrlo udobna za boravak, a opet ćete biti u dodiru s prirodom, odnosno kampirat ćete na vrlo glamurozan način. Ono zbog čega je glamping vrlo tražen kod parova je to što glamping kućice najčešće imaju i krovne prozore kroz koje mogu gledati zvijezde što je vrlo romantično i pridonosi atmosferi.

Ako se odlučite za glamping, tada ćete moći uživati u prirodi.

Umirujuće i ljekovito uživanje u termalnoj vodi

Kao što je ranije napomenuto, boravak u bazenima i đakuzi temeljni je dio ponude svakog vikend odmora za dvoje brojnih ponuđača ovakvih usluga. U tom smislu vrlo su popularne terme, a razlog toga je upravo to što su one izvori termalne vode. Naime, termalna voda dokazano je blagotvorna za ljudski organizam, pa ćete tako boravkom u njoj, odnosno bazenima napunjenim termalnom vodom osim svoga uma odmarati i liječiti svoje tijelo od različitih zdravstvenih problema koje imate. 

viken domor za dvoje
Boravak u bazenima i đakuzi temeljni je dio ponude svakog vikend odmora.

Najviše blagodati  termalna voda je pokazala kod osoba koje imaju problema s lokomotornim sustavom, odnosno kod osoba koje pate od reume, artritisa, zarastanja nekih starih lomova i prijeloma. Osim toga termalna voda odlična je i za kožu pa tako rješava i probleme sa kožom pa ćete s odmora doći izliječeni, opušteni i dobrog izgleda.

Članci u istoj kategoriji: